Utbildning

En av de största kostnaderna i förvaltning av byggnader är driftkostnaderna. Av en byggnads totala kostnader under dess livstid, kan driften stå för upp mot 90%.  Den övervägande delen av denna driftkostnad ligger i värmning och elanvändning. Det är därför av stor vikt att säkerställa så låga driftkostnader som möjligt med bibehållet eller förbättrat inomhusklimat och en god inomhusmiljö.

Denna energieffektivisering bidrar också till minskad klimatpåverkan, till gagn både för oss och framtida generationer.

En förutsättning för en energi- och kostnadseffektivare framtid är kunskap.

Kunskaper om hur energianvändningen i byggnaden och verksamheten hänger ihop, men också hur man kan genom ett vidare synsätt ,kan underhålla, trimma och förbättra de energikrävande byggnads- och installationstekniska delarna.

Samtliga utbildningar genomförs på en av er vald plats. Närheten till arbetsplatsen är viktig för att kunna vara tillgänglig samt för att minimera kostnader.

Syfte med utbildningsinsatsen

Syftet med utbildningsinsatsen är att öka kännedomen och kunskapen kring vår energianvändning och vad vi kan göra för att hushålla med denna energi. Vad kan vi med enkla medel göra för att minimera energislöseriet samtidigt som vi förbättrar både inomhusklimat, inomhusmiljö och byggnaders driftnetto.

VARFÖR vi bör hushålla med vår energianvändning?

HUR gör vi för att minska energianvändningen och hushålla med den energi vi behöver genom ett kvalitetssäkrat service- och underhållsarbete?

VAD kan vi göra för att minimera energianvändningen och hushålla med den energi vi behöver?

Utbildningen ska ge tips och råd kring kontroller underhållsarbete och trimning av energianvändande system och systemdelar, samt tips och råd gällande åtgärder för att bibehålla eller förbättra inomhusklimat.

Målgrupper

Drifttekniker, fastighetsskötare, driftansvariga samt övrig personal med inriktning mot praktiskt arbete eller ansvar kring drift och förvaltning av lokaler, bostäder och industri.

Utbildningar med inriktning på det allmänna energi- och miljöläget, inomhusklimat och energihushållning vänder sig också till brukare av lokaler och bostäder, ledningsgrupper samt arbetsmiljöansvariga och skyddsombud.

Kunskapskrav

För utbildningarna ställs inga krav på förkunskaper, dock är det en fördel om deltagarna har viss erfarenhet av drift och förvaltning i byggnader och de byggnadstekniska installationerna värme, VVC, Ventilation. Däremot är det av betydelse att deltagarna kan nyttja de nyvunna kunskaperna och omsätta dessa i sitt dagliga arbete.

Utbildningsområden

Utbildningarna skräddarsys för att uppfylla era krav och önskemål. Det kan handla om att genomföra utbildning om ett specifikt område, flera områden eller alla områden.

Du väljer i vilket takt utbildningsstegen ska ske, och vilket djup de olika stegen ska ha, beroende på åhörarnas behov.

Utbildningarna genomförs med fördel på er hemmaplan.

Kontakta mig för att skräddarsy en utbildningsinsats som täcker era behov och önskemål.

Klicka på nedanstående knappar för fördjupad information om respektive område…

Referenser:

  • Umeå kommun
  • Region Västerbotten
  • Bostaden AB-Umeå
  • Balticgruppen AB-Umeå
  • Bergviks kommun – Nordanstig
  • Vännäs Fastighets AB
  • Akademiska Hus – Umeå
  • Leksands kommun
  • Mora kommun
  • Söderhamns kommun
  • Kalmars kommun